Eвропейски съюз - Европейски Социален Фонд
Проект BG05M2OP001-2.016-0003 Модернизация на Национален военен университет „В. Левски“ - гр. Велико Търново и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ - гр. София, в професионално направление 5.3 Компютърна и комуникационна техника
Оперативна програма Наука и Образование за интелигентен растеж

Интегрирана система за осигуряване работата на алумни център на НВУ

Научете повече
03.04.2023 Георги Христов

Интегрирана система за осигуряване работата на алумни център на НВУ

Проектът цели да създаде възможности за университетите да проверят своите учебни програми и качеството на обучение на студентите с помощта на бизнеса. В основата на разработката стои идеята обучаващите се да получат възможност за работа във водещи компании с помощта на учебното заведение, а университетът от своя страна да получи обратна връзка за това доколко подготовката на студентите по дадена програма е достатъчна, за да навлязат в конкретна професионална сфера.

На базата на информацията, получавана от компаниите наели студентите, университетът ще има възможност да извърши анализ на данните и да вземе решение дали е необходима промяна в програмата, като включи допълнителна дисциплина, разшири обучението по съществуваща такава с цел да се задълбочат познанията по учебния предмет, да се направи разместване в последователността на изучавания материал и др.